Ridklubben äger nu fem hästar: Verner och Missil är gamla trotjänare, Sarma, Feja och Lillis är kvar och sista tillskott heter Lassie. 

 hästarna hösten 2018 hästarna 2018

Figaro - klubbens katt 

VERNER
är en sann värmlänning, lika lugn och mysig. Verner köptes av klubben som en lovande femåring (2007) och han kom direkt in i miljön precis som om han alltid bott hos oss. Verner är en fuxfärgad halvblodsvalack på ca 154 cm. Han är en duktig hoppare och gör alltid sitt bästa. Han har ett så fint temperament att alla blir glada av att kunna rida honom.

Ridskolans räddning” kallade Inger (ridskolechef) honom när vi för ett tag sedan hade flera nya, unga hästar på ridskolan. Verner är en otroligt fin ridskolehäst – trygg, stadig, stabil. Verner är utbildad och rids även gärna av erfarna ryttare.  

 Verner Verner under CR-träning

MISSIL
är en av ridskolans ”klippor” är en New Forest valack född 7 maj 2005. Missil är en D-ponny från Mariestad, uppfödd av ridskolans hovslagare. Sååå snäll och elegant ponny med så mjuka gångarter. Kan spela seg ibland men är egentligen en mycket vaken häst som ser ”ridhusspöket” i hörnet emellanåt. Omtyckt av alla, hoppar bra och gör det bästa för att klara olika uppgifter. Köptes in som 4-åring av Ridklubben.

missil new forest missil new forsestmissil3 new forest  Missil 

FEJA
är ett 6-årigt sto (född 2012), litauisk korsning, C-ponny som varit på ridskolan i snart två år. Feja är en mycket bestämd dam och är inte alltid så lätt för nybörjare. Feja har utvecklats enormt sista året då hon blivit mer och mer skolad. Erfarna ryttare älskar henne. En fantastisk hopp-ponny! Jag hoppas någon vill ta ut och tävla henne på hoppbanorna.

 Feja Feja

SARMA
köptes samtidigt som Feja och är lika gammal f.- 2012. Sarma är närmare 160 cm hög och är en lettisk import. Sarma har stora, fina gångarter och en härlig framåtanda. Har inte varit så lättriden för alla men nu efter snart två år har hon blivit starkare i sin balans och bärighet och är underbar att rida. Vilken tur att vi inte sålde denna fina häst, som vi tänkte göra för ett år sedan.

 Sarma hästar hästen 2018

LILLIS
som egentligen heter GRANARD GREY köptes in hösten 2016 av Ridklubben. Lillis är en 9- årig D-ponny och kommer ifrån början från Irland. Ett underbart litet sto med fina gångarter, van vid all hantering – även om det tog lite tid för henne att byta miljö.  Mycket omtyckt.

 Lillis Lillis

LASSIE
Irländsk blandras. 9 år. Ca. 150cm. Lugn och trygg i stallet. Gillar att bli ompysslad. En glad och framåt häst. Anpassar sig efter ryttaren. Lugnare när barn rider henne. Snäll mot andra hästar.

 


För närvarande lånar Ridklubben Munsboro POPCORN som är född 2001, så 18 år gammal. Skimmelskäck står det i papperna men åldern har gjort honom nästan vit. Han är snäll och pigg men med en tydlig broms. Gillar att bli ompysslad.