Ridklubben äger nu sju hästar: Verner, Lillis, Lassie, Fina, Leka, Lio och Lova.
Missil är inte kvar hos oss och Feja blev såld

  ridläger juni 2020

Figaro - klubbens katt hästar juni 2020

Tre tjejer

VERNER
är en sann värmlänning, lika lugn och mysig. Verner köptes av klubben som en lovande femåring (2007) och han kom direkt in i miljön precis som om han alltid bott hos oss. Verner är en fuxfärgad halvblodsvalack på ca 154 cm. Han är en duktig hoppare och gör alltid sitt bästa. Han har ett så fint temperament att alla blir glada av att kunna rida honom.

Ridskolans räddning” kallade Inger (ridskolechef) honom när vi för ett tag sedan hade flera nya, unga hästar på ridskolan. Verner är en otroligt fin ridskolehäst – trygg, stadig, stabil. Verner är utbildad och rids även gärna av erfarna ryttare.  

 Verner  Verner

LILLIS
som egentligen heter GRANARD GREY köptes in hösten 2016 av Ridklubben som en 9- åring. Hon är en D-ponny och kommer ifrån början från Irland. Ett underbart litet sto med fina gångarter, van vid all hantering – även om det tog lite tid för henne att byta miljö. Mycket omtyckt.

 Lillis Lillis

LASSIE
Irländsk blandras fött 2010 och är ca. 150 cm. Lugn och trygg i stallet. Gillar att bli ompysslad. En glad och framåt häst. Anpassar sig efter ryttaren. Lugnare när barn rider henne. Snäll mot andra hästar.

 

FINA
Ett 10-årigt korsningssto ca 164 cm hög. Mycket trevlig modell. Har inte blivit kontinuerligt riden hela sitt liv (har även haft föl) så viss utbildning fattas. Fina lär sig mer och mer och kommer med tiden att bli en utmärkt ridskolehäst, vilket hon självklart redan är idag men hon har lite för mycket motor för de mindre rutinerade ryttarna och då krävs alltid en ledare. En mycket snäll häst.

Fina Fina

LEKA
Leka är ett 5-årigt korsningssto. Halvblod/ Hannoveranare. En mycket snäll häst som inte blir rädd i onödan. Men hon har inte riktigt hunnit växa ifatt sig själv så vi kan se henne som en växande tonårstjej. All mat går åt till att växa, det dröjer innan hon blir rund och musklad. Hon kan vara lite bufflig att göra i ordning, har inte koll på sin kropp. Med sina 180 cm så hoppas vi att hon stannar där. Mycket snäll och trevlig att rida.

Leka Leka

LIO

  Lio RGH häst

LOVA

  Lova RGH häst